Onze boerderij

Een nieuw leven in Denemarken voor Rianne en Jan

NPO 1 - zondag 19 december om 21:35

© KRO-NCRV
Yvon Jaspers gaat in deze aflevering van Onze Boerderij langs bij Jan en Rianne nu ze twee maanden met hun gezin in Denemarken wonen. De vooruitzichten zijn gunstig, maar de zorg voor 500 runderen is wel wennen. Ook de werking van melkrobots is een uitdaging.

De emigratieplannen van boer Jan en zijn vrouw Rianne lopen als een rode draad door het zesde seizoen van Onze Boerderij. Niet meer dan toepasselijk voor Yvon Jaspers om deze reeks af te sluiten met een bezoek aan het gezin dat hun schapenboerderij op Texel inmiddels heeft verruild voor een volautomatische rundveehouderij in Denemarken.

Yvon Jaspers

De uitgestrekte vergezichten rond hun nieuwe stek zijn prachtig en dankzij de gunstige Deense regelgeving is er volop toekomstperspectief. Toch is Jan nog niet gewend: de werking van melkrobots is een raadsel voor hem en ook de zorg voor 500 melkkoeien is een hele klus.

In Nederland gaat Jaspers langs bij boer Maurice die op niet-alledaagse wijze de kost verdient. Hij kweekt, zaait en oogst oesters in de Oosterschelde.

Meer over