Onze boerderij: En nu zelf

Yvon Jaspers leert schapen scheren in Onze Boerderij: En Nu Zelf

NPO 1 - zaterdag 8 oktober om 19:07

© KRO-NCRV
Yvon Jaspers weet even niet wat ze met haar varkens moet doen nu de kosten hoger uitvallen dan verwacht. Van Sander, de vriend van Boer zoekt vrouw-deelneemster Janine, krijgt ze daarom in deze aflevering van Onze Boerderij: En Nu Zelf een cursus schapen scheren.

Yvon Jaspers maakt zich in deze Onze Boerderij: En Nu Zelf grote zorgen. De kosten voor haar varkens vallen hoger uit dan verwacht en ze weet zich er even geen raad mee. Henri kan haar gelukkig verder helpen met de kwestie.

Onze Boerderij: En Nu Zelf 

Dahliakwekers Linda en Marlies leren Jaspers juist hoe de bloemen ook in de winter mooi blijven. Ze wil ze aanplanten voor haar nieuwste project: een pluktuin.

Sander uit Boer Zoekt Vrouw

Van schapenhouder Sander, de partner van Boer Zoekt Vrouw-deelneemster Janine, krijgt ze een cursus schapen scheren voor beginners. Dat is een hele klus, ondervindt Jaspers, maar toch is het hard nodig. Het is hygiënisch en lammetjes kunnen zo makkelijker bij hun moeder drinken. Bovendien kunnen schapen die een te dikke vacht hebben omvallen en op hun rug belanden.

Meer over