Onze boerderij

Boerin Steffi weer oog in oog met hengst Hennessy

NPO 1 - zondag 28 november om 21:27

Boerin Steffi gaat in deze aflevering van Onze Boerderij met Yvon naar Denemarken voor een weerzien met Hennessy. Steffi heeft haar droompaard al een half jaar niet gezien nu het dier een opleiding krijgt van de belangrijkste trainer in de paardenwereld.

Een bijzonder weerzien voor boerin Steffi in Onze Boerderij. In Denemarken begroet ze haar geliefde hengst Hennessy, die training krijgt van Andreas Helgstrand, een grootheid in de paardensport.

Boerin Steffi

Steffi heeft haar paard al een half jaar niet gezien en dat is lang. “We kochten Hennessy toen hij een dag oud was”, vertelt ze. “Een prachtig veulen met een goede bloedlijn. Ik zie ontzettend veel paarden en het gebeurt niet vaak dat je niet kunt slapen tot je hem weer ziet. Een soort verliefdheid.”

Onze Boerderij

Hennessy was altijd al onderdeel van het Brabantse gezin. “Het is dat hij niet bij ons op de bank in de kamer kon zitten, anders was dat gebeurd.” Om alles uit zijn capaciteiten te halen, heeft Steffi hem naar Denemarken gebracht. “Ik hoop dat hij ooit bij ons terugkeert om zijn oude dag te slijten.”

Meer over