Onze boerderij in Europa

Boer Jouke en Karlijn gaan op onderzoek uit in Frankrijk in Onze Boerderij in Europa

NPO 1 - zondag 30 april om 21:21

© KRO-NCRV
Jouke houdt koeien in Friesland, maar een boerderij in Frankrijk lijkt hem ook wel wat. Yvon Jaspers neemt hem en zijn vriendin Karlijn daarom in deze aflevering van Onze Boerderij in Europa mee naar twee Nederlandse broers in Bretagne. Zij zijn melkveehouders en akkerbouwers.

Jouke, de zeer gewilde koeienhouder uit het vorige seizoen van Boer Zoekt Vrouw, heeft het goed voor elkaar in Friesland, maar een boerderij in Frankrijk ziet hij ook wel zitten. De grondkosten zijn er gunstiger en de regelgeving is minder streng dan in Nederland.

Onze Boerderij in Europa

Of het Franse leven ook echt iets voor hem en vriendin Karlijn is, ontdekken ze in Onze Boerderij in Europa. Yvon Jaspers neemt het koppel mee naar Siep en Ruben in Bretagne, waar de broers sinds 2019 een melkvee- en akkerbouwbedrijf hebben.

Jersey

Op het Engelse eiland Jersey ontmoeten ze neven Phil en Matthew. Net als Jouke houden ze jerseykoeien en die helpen ook nog eens mee met de productie van de smaakvolle jerseyaardappel. Dankzij hun gegraas ontstaat er een perfecte grond voor de piepers.

Meer over