Onze boerderij in Europa

Boerin Janine en Sander brengen een bezoekje aan Engeland in Onze Boerderij in Europa

NPO 1 - zondag 21 mei om 22:09

© KRO-NCRV
De Engelse Tim en Tanya maken niet alleen kaas van hun schapenmelk, maar ook een bekroonde wodka. Schapenhouders Janine en Sander zoeken hen in deze aflevering van Onze Boerderij in Europa op in Cotswolds en zien daar hoe het stel als een geoliede machine te werk gaat.

In het heuvelige Cotswolds maken de Engelse Tim en Tanya wodka van schapenmelk. In Onze Boerderij in Europa zoeken Janine en Sander het stel op. Sinds de vorige Boer Zoekt Vrouw-reeks zijn ze bij elkaar en hun relatie zit zo goed dat ze ooit samen de Zuid-Limburgse schapenboerderij van Janine willen runnen.

Onze Boerderij in Europa

Tim en Tanya gaan als een geoliede machine te werk: zij doet vooral de marketing, hij de boerderij en geeft ook nog les in zijn eigen sportschool in een gerenoveerde veestal. Samen ontfermen ze zich over de wodka, hun favoriete drank. Het echtpaar wist al dat er een van koemelk bestond, dus probeerden ze het zelf ook met wei, dat overblijft bij het maken van schapenkaas. In 2022 ontvingen ze hiervoor de meest prestigieuze prijs uit de agrarische sector.

Meer over