Onze boerderij in Europa

Boer Evert en Maud vertellen over hun toekomst in Onze Boerderij in Europa

NPO 1 - zondag 7 mei om 21:21

© KRO-NCRV
Maud en Evert raken in deze aflevering van Onze Boerderij in Europa in Engeland geïnspireerd door de duurzame werkwijze van de drukbezette Josh en Will. Zij houden vee, doen aan akkerbouw, hebben een eigen boerderijwinkel met slagerij en runnen ook nog een eetcafé.

Een van de leukste Boer Zoekt Vrouw-stellen is aan de beurt in Onze Boerderij in Europa. De uitgesproken publiekslieveling Maud won vorig seizoen het hart van de gesloten koeienhouder Evert en inmiddels wonen ze al een jaar samen.

Boer Evert en Maud

Om te zien hoe vakgenoten hun bedrijf toekomstbestendig maken, vertrekt het stel met Yvon Jaspers naar Engeland. Maud en Evert raken misschien wel het meest geïnspireerd door de drukbezette Josh en Will. Zij houden vee, doen aan akkerbouw, hebben een eigen boerderijwinkel met slagerij en alsof dat nog niet genoeg is, runnen ze ook nog een eetcafé.

Josh en Will proberen zo duurzaam mogelijk te boeren, bijvoorbeeld door zo min mogelijk chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Die werkwijze zet Maud en Evert aan het denken.

Meer over