Onze boerderij

Schaatser Patrick Roest maakt opwachting in Onze Boerderij

NPO 1 - zondag 31 oktober om 21:25

© KRO-NCRV
Stikstofcrisis, complexe regelgeving: het boerenbestaan wordt ingewikkelder, zo blijkt wel in Onze Boerderij. Toch wil schaatskampioen Patrick Roest de boerderij van zijn ouders overnemen. In zijn schaarse vrije uurtjes komt hij al graag helpen.

Biologisch of traditioneel, grootschalig of exclusief? Het zijn pittige keuzes in Onze boerderij. Toch weet schaatser Patrick Roest een ding zeker: hij neemt later het bedrijf van zijn ouders over. Nu al is de wereldkampioen allround in zijn schaarse vrije uurtjes te vinden op de boerderij in Lekkerkerk om te helpen.

Patrick Roest

Zijn vader heeft er een baan bij om de boel rendabel te houden, maar Patrick denkt straks fulltime boer te kunnen zijn. Is dat reëel? Veranderende regelgeving, de stikstofcrisis en veeleisende consumenten maken het boerenbestaan niet makkelijker. Dat merkt ook schapenhouder Jan. Hij verruilt zijn camping op Texel voor de ruimte in Denemarken. Boer Henk stopt met de tulpenteelt: het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen begint te knagen.

Meer over