Onze boerderij

BZV-koppel Jan en Rianne zijn geëmigreerd

NPO 1 - zondag 21 november om 21:35

© KRO-NCRV
De Texelse schapenboer Jan vond in Boer Zoekt Vrouw de liefde bij Rianne. Na enkele gelukkige jaren verruilen ze het eiland voor een nieuw leven als rundveehouders in Denemarken. Yvon Jaspers neemt samen met het stel alvast een kijkje.

Schapenboer Jan en Rianne gelden als een van de succesverhalen van Boer zoekt vrouw. In 2014 sloeg de vonk over en zo'n zeven jaar en twee kinderen later staan ze aan de vooravond van een nieuw avontuur. Schapen houden op Texel levert steeds minder op, vandaar dat ze voor de toekomst van hun gezin definitief gaan emigreren. De keus is gevallen op Denemarken.

Yvon Jaspers

In deze aflevering van Onze Boerderij gaan Jan en Rianne voor het eerst samen met Yvon Jaspers kijken op hun nieuwe rundveebedrijf. Daarnaast bezoekt Jaspers de bollenkwekerij van John en Johanna. Jaren geleden zagen ze al dat hun huidige manier van telen de bodem uitput, dus ging het roer om. Inmiddels hebben ze een betere manier gevonden om de aarde te voeden en gezondere bollen te produceren.

Onze Boerderij

De opnames van Onze Boerderij zitten er alweer een tijdje op. Inmiddels wonen Jan en Rianne al een kleine zes maanden in Løgstør, een kustplaatsje in de buurt van Aalborg. Het was vooral voor Jan in het begin wennen. Hij had namelijk nog geen enkele ervaring met het houden van koeien. Toch was hij op slag overtuigd dat hier zijn toekomst lag: "De koeien, de stallen, de robots, alles schoon en netjes. Ik dacht: dit is het. Hier kun je boer zijn. De rust, ruimte en de vrijheid." Rianne is minstens zo enthousiast, ze zit vol toekomstplannen naast het bedrijf. Van een boerenwinkel tot een camping.

Meer over