Onze jongens

Jim Bakkum gaat uit de kleren in Onze Jongens

NPO 3 - woensdag 7 december om 20:26

Jorrit is geen al te beste klusser. Toch blijven vrouwen hem inhuren, omdat ze maar al te graag naar hem kijken.

Jorrit (Jim Bakkum) keert terug naar Nederland. Zijn ex-vrouw wil geen contact meer en ook zijn zoontje van acht is erg teleurgesteld in hem. Zijn vriend Bas (Martijn Fischer) heeft een bouwbedrijf dat niet echt goed loopt. Toch gunt hij Jorrit een baan in zijn bedrijf.

Onze jongens

Al snel blijkt dat Jorrit geen goede klusser is. Toch blijft het bedrijf maar opdrachten krijgen. Jorrit en de andere jongens van het bedrijf worden door verschillende dames ingehuurd vanwege hun lichamen. Jorrit besluit in Onze jongens met drie collega's een mannenstripgroep te beginnen.

Maar wacht eens even, dit klinkt wel erg bekend. Dat kan kloppen, Onze jongens wordt ook wel gezien als de Nederlandse Magic Mike. Het verhaal is niet helemaal hetzelfde, maar toont wel een aantal gelijkenissen. Jim Bakkum speelt de Nederlandse versie van Channing Tatum.  

Johan Nijenhuis 

Filmcritici beoordelen de films van regisseur Johan Nijenhuis doorgaans negatief. Het publiek heeft daar echter maling aan. Al jarenlang behoren de films van Nijenhuis tot de bestbezochte films van Nederland.

Hij is de eerste Nederlandse regisseur met vijf Platina Films (films met meer dan vierhonderdduizend bezoekers) op zijn naam. Daarnaast hebben, op een enkele film na, al zijn films minstens honderdduizend bezoekers getrokken. Met ruim 360.000 bezoekers deed Onze jongens het ook alleraardigst.

Er kwam dan ook een vervolg: Onze Jongens in Miami ging eind januari 2020 in première. Goed nieuws voor alle fans: Die film wordt volgende week uitgezonden op NPO3

Meer over