Oogappels

Een confrontatie dreigt tussen Malou en Hansje in het vijfde seizoen Oogappels

NPO 1 - woensdag 20 september om 20:34

© Mark de Blok
Merel kan het in deze aflevering van Oogappels niet langer aanzien dat Hansje geen klap uitvoert op school. Ze gaat de confrontatie aan met haar jongste dochter, maar dat had ze beter niet kunnen doen. De situatie loopt helemaal uit de hand.

Het loopt helemaal uit de hand in Oogappels. Hansje (Juna de Leeuw) voert geen klap uit op school, terwijl ze normaal met haar neus in de boeken zit. Haar strenge moeder Merel (Malou Gorter) kan die lakse houding niet langer aanzien en confronteert haar jongste dochter. Die zit alleen niet te wachten op de zoveelste bemoeienis van haar moeder.

Marlou Gorter als Merel in Oogappels

Gorter mag dan in het echt niet zo’n pittige tante als Merel zijn, ze heeft toch iets gemeen met haar personage: ze stellen allebei hoge eisen. “Wat je doet, moet je altijd met ambitie doen, vind ik”, vertelt de actrice aan NRC. Dat geldt ook voor Oogappels, waarin ze een officier van justitie speelt: om zich voor te bereiden op haar rol sprak ze met een aantal vrouwelijke officieren van justitie.

Wanneer is Oogappels op televisie te zien?

Oogappels is sinds 13 september iedere woensdag om 20:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO1 en NPO Start. Vooruitkijken kan via NLZiet en NPO Plus.

Meer over