Oogappels

Merel komt bij haar therapeut tot een verhelderend inzicht in Oogappels

NPO 1 - woensdag 18 oktober om 20:34

© Mark de Blok
Nu Hansje bij Dina en Tim is ingetrokken, gaat Merel in deze aflevering van Oogappels de confrontatie aan met zichzelf. Tijdens een gesprek met haar therapeut komt ze tot een verhelderend inzicht. Puberdochter Hansje maakt er ondertussen een puinhoop van.

Merel (Malou Gorter) mist haar dochters in Oogappels. Na haar scheiding van Erik bleef alleen Hansje (Juna de Leeuw) bij haar wonen. Nu die volop aan het puberen is, botst het zo hard met controlefreak Merel dat Hansje bij Dina en Tim is ingetrokken. Dat vreet aan Merel, maar bij haar therapeut heeft ze een verhelderend gesprek.

Malou Gorter als Merel

"Ik kan buien hebben dat ik Merel-achtig ben", vertelde Malou Gorter aan Nouveau. "Merel voelt heus wel dat ze met haar gedrag geen vrienden maakt, maar ze weet niet hoe het anders moet."

Het ligt trouwens niet alleen aan Merels matige moederschap dat haar relatie met Hansje zo stroef loopt. Ook Dina (Sam Ghilane) en Tim (Jeroen Spitzenberger) zijn wanhopig. Als ze bij terugkomst van vakantie ontdekken dat Hansje er thuis een puinhoop van heeft gemaakt, is de maat vol.

Wanneer is Oogappels op televisie te zien?

Oogappels is sinds 13 september iedere woensdag om 20:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO1 en NPO Start. Vooruitkijken kan via NLZiet en NPO Plus.

Meer over