Oorlog is erfelijk

Natascha van Weezel spreekt in de eerste aflevering van Oorlog is Erfelijk met Isa Hoes & Evgeniy Levchenko

NPO 2 - dinsdag 23 april om 21:01

© EO
Een oorlog kan ooggetuigen opzadelen met een trauma, dat vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven. In de eerste aflevering van Oorlog is Erfelijk spreekt Natascha van Weezel met actrice Isa Hoes en oud-voetballer Evgeniy Levchenko.

Net als vorig jaar staat Oorlog is Erfelijk in de periode rond 4 en 5 mei stil bij de manier waarop een oorlog levens kan veranderen.

Oorlog is Erfelijk

In het programma spreekt Natascha van Weezel met prominente Nederlanders die zelf een oorlog hebben meegemaakt of zijn geraakt door het oorlogstrauma van een ouder of naaste. Ook lang nadat een oorlog voorbij is kunnen oorlogstrauma's namelijk nog worden doorgegeven op volgende generaties.

Isa Hoes & Evgeniy Levchenko

In deze eerste aflevering vertelt actrice Isa Hoes dat haar Joodse moeder moest onderduiken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hierdoor was de oorlog thuis altijd aanwezig. De Oekraïens-Nederlandse oud-voetballer Evgeniy Levchenko hoorde over de Tweede Wereldoorlog van zijn grootouders, maar voelt nu zelf hoe het is om een oorlog mee te maken.

Meer over