Oost west, thuis best

25 Maart 2020 10:49 | kijktips | Door CTR

© BNNVARA
Floortje Dessing bezoekt twee oude bekenden in Engeland. Rose woonde eerst op het afgelegen Palmerstoneiland, nu in het dichtbevolkte Bradford. Mari verruilde Ecuador voor Londen, maar pendelt wel nog heen en weer.
In de laatste Floortje terug naar het einde van de wereld blijft Floortje Dessing in Europa. In Engeland zoekt ze twee oude bekenden op die voorheen van een tropischer bestaan genoten. De Britse Rose ontving Floortje vijf jaar geleden nog op het piepkleine afgelegen eiland Palmerston. Nu is ze terug in het grauwe en arme Bradford. Hoezo heeft ze hiervoor gekozen? De volgende die Floortje op het Engelse vasteland verwelkomt, is Mari. Voordat ze naar Ecuador verhuisde en daar in de jungle een nieuw leven opbouwde met een sjamaan, bestierde ze een kartbaan in Londen. Ze is tegenwoordig weer te vinden in de Engelse hoofdstad, maar heeft haar Ecuadoraanse leven niet helemaal achter zich gelaten. Ze pendelt heen en weer tussen Europa en Zuid-Amerika.

Weeshuis

Met haar bezoek aan Engeland luidt Floortje de twee laatste reünies in. Volgens de presentator hebben de kijkers een aandeel gehad in de komst van het programma. Zij waren benieuwd hoe het bewoners tegenwoordig vergaat. Diegene die meeste belangstelling opriep, was Maggie Doyn. Floortje zocht de Amerikaanse voor de eerste aflevering op in Nepal. Daar biedt de dertigjarige Maggie met haar weeshuis een veilige thuishaven aan vijftig weeskinderen, een goed doel waarmee ze veel indruk heeft gemaakt. "Veel mensen zijn haar altijd blijven volgen en hebben geld gedoneerd. Haar grootste fanbase komt uit Nederland."

Meer over