Ellie op patrouille

Op patrouille in Manilla

NPO 1 - dinsdag 11 februari om 21:25

© AVROTROS
In een nieuwe reeks gaat Ellie Lust opnieuw op patrouille bij politiekorpsen in het buitenland; onder meer in Armenië en Mexico. Als eerste is ze in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Daar gaat het er vaak hard aan toe.
Ellie Lust is terug met een nieuw seizoen van Ellie op patrouille. De oud-politieagent maakt in deze derde reeks gedurende zes afleveringen opnieuw onderdeel uit van politieteams, dit keer onder meer in Armenië en Mexico. Ze ondersteunt de teams tijdens hun werk, gekleed in lokaal uniform. Zo geeft de Amsterdamse weer een bijzondere inkijk in de wereld van de buitenlandse korpsen. In deze eerste aflevering gaat Ellie op patrouille in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Daar gaat het er op zijn zachtst gezegd regelmatig behoorlijk hard aan toe. In het land voert president Duterte een keihard zerotolerancebeleid op het gebied van drugs. Ellie krijgt te maken met de, soms dodelijke, slachtoffers die aan beide kanten vallen bij deze keiharde drugsoorlog.

Zinvol

Dat de overstap die Ellie Lust in 2018 maakte van de Amsterdamse politie naar de tv-wereld succesvol is, blijkt mede uit het feit dat ze deze derde reeks van Ellie op patrouille heeft mogen maken. In een interview met de NRC sprak ze over de vraag hoe zinvol haar nieuwe werk is, vergeleken met dat bij de politie. Daarover zei ze het volgende: "Ik wil iets doen waarmee ik nog steeds iets mag betekenen voor de mensen. En je kunt je afvragen of Ellie op patrouille dat is, maar veel mensen vinden dat een leuk programma. Ik probeer nauwkeurig de goede keuzes te maken in de programma’s die ik maak.”

Meer over