Op weg naar de top

Vrouwenvoetbal staat centraal in nieuwe docuserie Op Weg naar de Top

NPO 3 - maandag 4 juli om 21:51

© HUMAN
Mildred Roethof spreekt in de vierdelige documentaireserie Op Weg naar de Top over vrouwenvoetbal met De OranjeLeeuwinnen, talenten, coaches, supporters en analisten. Alles komt aan bod: van blessures en concurrentie tot zwangerschap.

Vrouwen en meisjes willen voetballen. Bij voetbalbond KNVB is dit zelfs de snelst groeiende doelgroep. Documentairemaker Mildred Roethof kijkt in de vierdelige serie Op Weg naar de Top hoe het ervoor staat met vrouwen en meisjes binnen deze sport, waarin mannen nog altijd de boventoon voeren. Vrouwenvoetbal wordt zelfs pas sinds 1971 vertegenwoordigd door de bond.

De Oranjeleeuwinnen

Roethof spreekt met De OranjeLeeuwinnen, talenten, coaches, supporters en analisten over de sport. Alles komt aan bod: van blessures tot verliefdheid en van concurrentie tot zwangerschap. In deze eerste aflevering volgt ze drie dertienjarige voetbalbeloftes. International Merel van Dongen is openhartig over het leven van een topsporter. En de twintigjarige Samantha van Diemen hoopt bij Oranje te komen.

Meer over