Opium op Oerol

Noraly Beyer komt langs bij Cornald Maas op Oerol

NPO 2 - dinsdag 14 juni om 19:11

© Willem Jan de Bruin
Meer dan twintig jaar lang was Noraly Beyer als nieuwslezer het gezicht van het NOS Journaal. Daarna maakte ze de overstap naar het theater. Cornald Maas praat in Opium op Oerol met haar over de voorstelling die ze op Oerol heeft bezocht.

Net als gisteren spreekt Cornald Maas in Opium op Oerol een bekend gezicht van het NOS Journaal. Vandaag is dat Noraly Beyer.

Noraly Beyer

In 1973 begon Beyer haar carrière als invalnieuwslezer bij de Surinaamse Televisie Stichting. In 1983 ging ze aan de slag bij Radio Nederland Wereldomroep. Vanaf 1985 was ze als nieuwslezer 23 jaar lang het gezicht van het NOS Journaal. Tijdens haar NOS-tijd werd Beyer een aantal keer gevraagd voor rollen in theaterstukken. In eerste instantie leende de NOS haar uit voor deze uitstapjes, totdat ze besloot helemaal over te stappen naar de theaterwereld.

Cornald Maas

Tegenwoordig doet Beyer research voor het Noord Nederlands Toneel en adviseert ze andere theatermakers. Cornald Maas praat met haar over haar 'nieuwe' werk en de voorstelling die ze op Oerol heeft bezocht.

Meer over