Opvoeden doe je zo!

Anne-Marie Stevens over Opvoeden Doe Je Zo: 'We zijn niet op zoek naar de beste ouders'

RTL 4 - dinsdag 27 september om 20:31

© RTL
Volgens expert Anne-Marie Stevens is het programma Opvoeden Doe Je Zo! niet op zoek naar wie de beste ouders zijn. Het gaat er vooral om wie van de deelnemers de meest effectieve opvoedstijl heeft. Zelf is Stevens moeder van twee puberzoons.

Al na de eerste aflevering van Opvoeden Doe Je Zo! ontstond verwarring onder kijkers: opvoeden is toch geen wedstrijd? Toch laten de makers ouders met totaal verschillende opvoedstijlen tegen elkaar strijden. De hoofdprijs is zelfs een reis naar Frankrijk waar de winnaars alle kinderen onder hun hoede krijgen.

Anne-Marie Stevens

Anne-Marie Stevens is als pedagogisch expert aan het RTL-programma verbonden en verklaart de verwarring: "We doen natuurlijk allemaal ontzettend ons best. We zijn dus niet op zoek naar de beste ouders, we zijn op zoek naar de meest effectieve opvoedstijl." Als het op opvoeden aankomt is Stevens ook ervaringsdeskundige: ze is moeder van twee puberzoons. Haar beste vriendin blijkt trouwens Chantal Janzen, ze kennen elkaar al sinds de kleuterschool.

Meer over