Olympische Spelen Tokio 2020

Oranje Leeuwinnen treffen de Verenigde Staten in kwarfinale

NPO 1 - vrijdag 30 juli om 13:00

Een zware kluif voor de Oranje Leeuwinnen op deze Olympische vrijdag. Het team van coach Sarina Wiegman treft namelijk de Verenigde Staten, de regerend wereldkampioen.

Met de finale van het wereldkampioenschap nog op het netvlies, zullen de Oranje Leeuwinnen vandaag toch wat gespannen het veld opstappen. In het International Stadium Yokohama treffen de vrouwen namelijk het nationale team van de Verenigde Staten, het team waar ze in 2019 met 2-0 van verloren om het wereldkampioenschap. Een erg sterk en ervaren team, bovendien.

Lieke Martens

Maar de Leeuwinnen hebben vertrouwen. Ze zitten lekker in het toernooi en speelden zich kinderlijk eenvoudig langs China en Zambia. Ze kregen weliswaar 8 tegengoals (2 tegen China, elk 3 tegen Brazilië en Zambia), maar schoten er in die drie wedstrijden maar liefst 21 (!) in. En nu dus de kwartfinales waar het Oranje van Sarina Wiegman de VS treft. In het AD zegt Lieke Martens: "Nu wordt het echt andere koek. Dit wordt qua niveau een topwedstrijd, van alles of niets. En daar ligt een compleet andere druk op."

Wedstrijd kijken

De wedstrijd wordt uitgezonden door de NOS, maar die kan tussendoor schakelen naar andere wedstrijden. U bent maar gewaarschuwd. Overigens is de wedstrijd misschien ook te zien via Eurosport. Sowieso in zijn geheel te streamen via Discovery+, al is daar wel een abonnement voor nodig. 

Meer over