Oscars 2012 live op Film1

26 februari 2012 00:01 | kijktips | Door Televizier

Vorig jaar stond Bridget Maasland namens Nederland aan de rode loper bij de Oscar-uitreiking. Voor de allereerste keer. En voorlopig ook de laatste, want Film1, die de uitreiking de hele nacht uitzendt, heeft besloten er geen gevolg aan te geven.

 Volgens de betaalzender was een vergunning om aan de loper te staan dit jaar net even te prijzig. Een domper voor Bridget, die het zeer naar haar zin had in LA.

Gelukkig blijft betaalzender Film1 de awardshow wel gratis en voor niets uitzenden, ook voor niet-abonnees (niet voor KPN-abonnees). De laat-opblijvers zouden best beloond kunnen worden voor hun moeite, want het belooft een mooie show te worden. Billy Crystal presenteert de uitreiking voor de negende keer, dus die weet wat hij doet. En de genomineerden mogen er zijn: favorieten zijn de stomme film The Artist en de familiefi lm Hugo van Martin Scorsese. Ook The Descendants met George Clooney doet het goed bij de critici. Bij de actrices is er een duidelijke favoriet: Meryl Streep als Margaret Thatcher in The Iron Lady. Het is Meryls zeventiende nominatie, ze won het beeldje ‘pas’ twee keer. Voor beste acteur zijn George Clooney en zijn goede vriend Brad Pitt (voor Moneyball) genomineerd. Kortom, er zijn weer genoeg sterren voor een paar uur spektakel.

Exclusief bij Televizier: win een jaarabonnement op Film1 of een van de Oscar-klassiekers op dvd.

Meer over