Oscars 2022: zo kijk je de uitreiking live in Nederland

27 maart 2022 06:00 | kijktips | Door Judith Regeling

© EPA/Etienne Laurent
In de nacht van zondag 27 op maandag 28 maart is het eindelijk zover: de uitreiking van de Oscars. Wil je nu niets missen van de rodelopershow en de liveshow? Dan is er goed nieuws. Filmbox zendt namelijk de hele nacht live uit.

Heel Hollywood houdt voorafgaand aan deze 94e editie van de Oscars zijn adem in: welke film gaat naar huis met zo'n felbegeerd beeldje en welke acteur en actrice slepen er één in de wacht? De grootste kanshebbers zijn: het westerndrama The Power of the Dog, de sciencefictionfilm Dune, de komedie-drama Belfast en Steven Spielbergs re-make van West Side Story.

De Oscars 2022

Bijzonder aan deze editie is dat de show voor het eerst in de geschiedenis wordt gepresenteerd door drie vrouwen. Actrices en comedians Regina Hall, Amy Schumer en Wanda Skyes nemen gezamenlijk de rol op zich. Zij zullen op het podium van het Dolby Theatre in Los Angeles worden vergezeld door tal van bekende gezichten als Mila Kunis, Naomi Scott, Kevin Costner, Samuel L. Jackson en John Travolta.

FilmBox

Wil je nu niets missen van dit grootse evenement? Zet dan vooral je wekker. De 24-uurs filmzender Filmbox zendt vanaf 00:30 uur (NL'se tijd) de pre-show, rode loper (00:30 - 02:00) en liveshow (02:00 - 05:00) uit. FilmBox is beschikbaar voor alle digitale abonnees van Canal Digitaal, DELTA, Caiway, Online.nl, Kabelnoord, Plinq, SKP, Trined en Breedband Helmond. Ook is de liveshow te zien op kanaal 13 voor alle Ziggo-abonnees.

Gemist? Op maandag 28 maart om 22.00 uur en dinsdag 29 maart om 20.30 uur volgen de hoogtepunten uit de liveshow op FilmBox, en ook te zien via Ziggo kanaal 13. 

Meer over