Our Friend

Casey Affleck en Dakota Johnson schitteren in de dramafilm Our Friend

CANV - vrijdag 6 oktober om 21:25

© Black Bear Pictures
Als Matt en Nicole er in Our Friend achter komen dat Nicole ongeneselijk ziek is, staat hun leven op zijn kop. Om hun te steunen zet hun beste vriend Dane zijn eigen leven in de wacht en trekt bij ze in.

Een goede vriend is er als je hem nodig hebt. Hij stelt geen vragen, eist geen tegenprestatie: als de nood hoog is, komt hij.

Jason Segel

Journalist Matthew Teague (Casey Affleck) en zijn vrouw Nicole (Dakota Johnson) maken dat in Our Friend letterlijk mee. Als blijkt dat zij ongeneeslijk ziek is, trekt hun beste vriend Dane (Jason Segel) tijdelijk bij hen in. Om Matthew te helpen, om Nicole bij te staan en om er te zijn voor hun dochters. 

Hij zet daarvoor zijn eigen leven in de wacht. Hij stopt met zijn baan en zijn relatie loopt er door stuk.

Our Friend

Our Friend is gebaseerd op een prijswinnend essay dat Teague na de dood van zijn vrouw over Dane schreef.  De film springt heen en weer in de tijd en laat zo zien hoe die vriendschap ontstond en hoe vanzelfsprekend het voor Dane is dat hij Nicole en Matthew helpt.

Er wordt veel aandacht besteedt aan het enorme verdriet waar de Teagues en Dane mee om moeten gaan, maar laat ook de vrolijke en grappige momenten zien. Mede dankzij de sterke cast levert dat een ontroerend drama op.

Meer over