Out of Africa

Meryl Streep droomt van Robert Redford in Out of Africa

VRT1 - vrijdag 19 augustus om 23:07

© Universal Pictures
In het romantische drama Out of Africa ontmoeten een getrouwde Deense barones en een Britse jager elkaar in Kenia. Ze worden verliefd.

Soms is voor een meeslepend romantisch melodrama niet meer nodig dan een goede klik tussen twee acteurs, gecombineerd met aantrekkelijke landschapsbeelden.

Out of Africa

Niet dat Out of Africa verder niets te bieden heeft, maar dit is wel waar het in de basis op neerkomt. Meryl Streep en Robert Redford spelen de Deense schrijfster Karen Blixen en de Britse jager Denys Hatton.

Karen Blixen (Streep) is vlak voor de Eerste Wereldoorlog getrouwd met Baron Blixen (Klaus Maria Brandauer). Het is een typisch verstandshuwelijk, dus van passie en liefde is niet bepaald sprake.

Die passie vindt ze als ze met haar man naar Kenia verhuist om daar een koffieplantage uit te baten. Karen wordt niet alleen verliefd op het land, ook de Britse jager Denys Finch-Hatton (Redford) steelt haar hart.

Hun liefde is gecompliceerd: Hatton hecht sterk aan zijn vrijheid.

Meryl Streep

De Amerikaanse actrice Meryl Streep speelt in Out of Africa een Deense vrouw. Ze deed erg haar best om zo overtuigend mogelijk Deens te klinken.

Haar Deense accent perfectioneerde ze door naar opnames van de stem van echte Karen Blixen te luisteren.

Naast haar boeken en deze film heeft Blixen nog meer blijvends achtergelaten. Karen, een voorstad van de Keniaanse hoofdstad Nairobi, is naar haar vernoemd.

Meer over