Over kleur gesproken

Jacob Derwig en Daniël Kolf praten over diversiteit in Over Kleur Gesproken

NPO 2 - maandag 26 september om 00:15

© HUMAN
Een diverse groep film- en tv-makers gaat in Over Kleur Gesproken in gesprek over de representatie van mensen van kleur binnen deze industrieën. Acteurs Jacob Derwig en Daniël Kolf beginnen de serie met een fragment uit de film De Oost.

Hoe is het gesteld is met de representatie van mensen van kleur in de film- en tv-industrie? Daarover gaat een diverse groep makers vijf dagen lang in gesprek in Over Kleur Gesproken. Onder meer Jennifer Hofmann, scenarist Manju Reijmer en castingdirector Dewi Reijs doen mee aan de serie die ook te zien is op het Nederlands Film Festival.

Jacob Derwig & Daniël Kolf

Acteurs Jacob Derwig en Daniël Kolf trappen de reeks af. Kolf heeft een fragment uit De Oost meegenomen, de film uit 2020 over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. Hiermee wil hij aangeven dat er structurele verandering nodig is als het gaat om inclusiviteit. Kolf speelde vorig jaar de hoofdrol in KRO-NCRV's webserie Koeriers. Een bijzonder project, aangezien het de eerste NPO-serie is met een uitsluitend zwarte cast.

Meer over