Overboard

De zoete wraak van Anna Faris in Overboard

RTL 8 - dinsdag 17 mei om 20:25

© Canal+ Cinéma
Een miljonair behandelt in Overboard zijn schoonmaakster als oud vuil. Als hij na een harde val aan geheugenverlies lijdt, geeft ze hem een koekje van eigen deeg.

Wanneer je werkgever je continu als een onwaardig figuur behandelt, is het niet gek dat je met wat opgekropte wraakgevoelens rondloopt.

Overboard

Alleenstaande moeder Kate (Anna Faris) knoopt de eindjes aan elkaar met haar werk als schoonmaakster. Ze poets op het luxe jacht van de verwende miljonair Leonardo (Eugenio Derbez).

Hij is een typisch gevalletje erfgenaam. Leonardo heeft nog nooit van z'n leven een dag gewerkt.

Mensen die wel moeten werken voor hun geld, beschouwt hij als minderwaardig. Vandaar dat hij al zijn personeel als oud vuil behandelt, ook Kate.

In Overboard komt boontje, zoals het hoort, om zijn loontje. Op een dag kiepert Leonardo pardoes overboord,

Als hij is bekomen van de klap, heeft hij geen flauw idee meer wie hij is. Kate besluit de rijke windbuil een koekje van eigen deeg te geven.

Ze maakt hem wijs dat hij haar man is en de vader van haar kinderen bovendien. En warempel: plots is de verwende miljonair een hardwerkende, liefhebbende echtgenoot.

Kurt Russell en Goldie Hawn

Komt het verhaal van Overboard je bekend voor? Dat kan goed kloppen.

De film is namelijk een remake van de gelijknamige film uit 1987. Destijds speelden Kurt Russell en Goldie Hawn de hoofdrollen.

Hoewel het verhaal dus ongeveer een op een is overgenomen, doe deze remake één ding helemaal anders. De rollen zijn omgedraaid.

In het origineel was Goldie Hawn de verwende miljonair. Kurt Russell speelde de hardwerkende timmerman die dankbaar gebruik maakte van haar geheugenverlies.

Meer over