Van verwende snob naar huismoeder in romantische komedie Overboard

4 mei 2023 12:46 | kijktips | Door Judith Regeling

© Dutch Film Works
Na een val lijdt de verwende rijke Joanna aan geheugenverlies. Timmerman Dean maakt daar in Overboard gebruik van door haar terug te pakken voor de streek die ze hem geflikt heeft.

Boontje komt om zijn loontje, zoveel is wel duidelijk in de romantische komedie Overboard.

Overboard

De even rijke als verwende Joanna (Goldie Hawn) huurt timmerman Dean (Kurt Russell) in om een kast te bouwen op haar jacht. Omdat ze ontevreden is met het eindresultaat, besluit Joanna om Dean dan maar niet te betalen.

Daar gaat ze in Overboard nog spijt van krijgen. Of niet?

Hoe dan ook: niet lang nadat ze geweigerd heeft om Dean te betalen, valt Joanna overboord. Door de smak die ze maakt, lijdt ze daarna aan geheugenverlies.

Dean ziet zijn kans schoon: hij vertelt Joanna dat ze met hem getrouwd is. Ook maakt hij haar wijs dat ze voor het huishouden en zijn vier kinderen moet zorgen terwijl hij aan het werk is.

Goldie Hawn

De chemie tussen Joanna en Dean spat in Overboard van het scherm. Niet zo gek ook: Goldie Hawn en Kurt Russell waren tijdens de opnames van de film een stel.

En dat zijn ze nog steeds. Hawn en Russell zijn als sinds 1983 bij elkaar.

In 2018 verscheen er een remake van Overboard. In die film zijn de rollen omgedraaid.

Eugenio Derbez speelt een verwende rijke playboy met geheugenverlies. Anna Faris speelt de schoonmaakster die daar gebruik van maakt om hem betaald te zetten.

Meer over