Overlord

Levensgevaarlijke zombiesoldaten

Spike - zaterdag 16 april om 20:29

© \\ftp\ftp\teleclub
Vlak voor D-Day droppen de geallieerden uit de film Overlord een groepje Amerikaanse soldaten achter de vijandige linies. Ze moeten daar een radiotoren van de nazi’s uitschakelen.

Als Amerikaanse soldaten tijdens de invasie in Frankrijk in 1944 (operatie Overlord) in een Frans dorpje belanden, stuiten ze op een geheim laboratorium.

Overlord

In dat lab zijn gesjeesde Duitse artsen driftig aan het experimenteren. En hun bedoelingen zijn niet bepaald fris.

Het doel van deze nare nazi’s: een serum vinden dat dode mensen tot leven wekt om zo supersoldaten te creëren.

De Amerikanen zijn gedropt om een zendmast te vernielen, dus dit is wel even schrikken. Toch gaan ze in Overlord de strijd aan met deze superzombies.

Die plot klinkt misschien hoogst origineel, maar is het niet: al in 1943 kwam er een (Amerikaanse) film uit over nazi-zombies. Sindsdien zijn er tientallen van dit soort B-films uitgekomen.

Verschil met die films is dat producent J.J. Abrams voor Overlord een fors budget tot zijn beschikking had. De film is mooi geproduceerd, maar heel erg eng wordt het nooit. Daarvoor is het allemaal een beetje té krankzinnig.

Cloverfield

Toen de productie van Overlord begon waren er geruchten dat het de vierde film moest worden in de Cloverfield-franchise. 

J.J. Abrams zelf ontkrachtte die geruchten. Hij vertelde in april 2018 dat Overlord een op zichzelf staande film zou worden.

Toch zijn er nog steeds fans die geloven dat de film op de een of andere manier in het Cloverfield-universum past.

Meer over