Pacific Rim: Uprising

John Boyega tegen de aliens

Veronica - zondag 15 november om 20:00

© ftp://ftp.joj.sk/
In dit vervolg op Pacific Rim keren de gigantische aliens uit die film terug. Tijd om de Jaeger-robots weer uit het vet te halen dus.

In dit prima vervolg op Pacific Rim zien we hoe de wereld aan het herstellen is van de vorige aanval van de gigantische Kaiju-monsters.

Pacific Rim: Uprising

Tussen de puinhopen ontdekken we Jake Pentecost (John Boyega). Hij is de zoon van de legendarische held die de aarde de vorige keer redde.

Jake heeft wel een andere kijk op de wereld: hij steelt alles wat los- en vastzit en leeft erop los. Tot hij wordt gesnapt. 

Jake krijgt de keus: óf hij gaat de gevangenis in óf hij meldt zich aan als piloot van de kolossale robots die bekendstaan als Jaegers. Hij kiest voor het laatste.

Wanneer de Kaiju-monsters onverhoopt terugkeren om de aarde alsnog een lesje te ­leren, is dan ook alle hoop gevestigd op hem en zijn collega’s. Hoewel minder interessant dan de voorganger is Pacific Rim: Uprising een prima vervolg, al was het maar vanwege de fantastische special effects en de bombastische gevechten.

John Boyega

Voor John Boyega is het niet de eerste keer dat hij het opneemt tegen buitenaards tuig. Hij brak zelfs door als gozer die aliens een lesje leert.

In 2011 maakte hij zijn acteerdebuut in de Britse sf-actiefilm Attack the Block. Boyega is in die film een Londens straatschoffie dat buitenaardse monsters een poepie laat ruiken.

Later deed hij ook nog buitenaardse ervaring op in de Star Wars-films The Force Awakens en The Last Jedi. Na Pacific Rim: Uprising pakte hij ook Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker nog mee.

Meer over