Paddington

Paddington verhuist naar Londen

RTL 4 - woensdag 28 december om 13:19

Prachtig gemaakte verfilming van de Paddington-boeken van Michael Bond.

Het pratende beertje Paddington maakte in 1958 voor het eerst zijn opwachting in het kinderboek A bear called Paddington. In Groot-Brittannië groeide hij uit tot een icoon.

Paddington

Er staat zelfs een bronzen Paddington-standbeeld in treinstation Paddington in Londen. Dat is ook de plek waar de familie Brown het beertje voor het eerst ontmoet in Paddington.

Ondanks protesten van vader Henry (Hugh Bonneville) besluiten de Browns het diertje in huis te nemen. Dat is niet zonder gevaar: de gemene Millicent (Nicole Kidman) heeft gehoord dat er een pratende beer in Londen rondloopt en wil Paddington opzetten en tentoonstellen in een museum.

De visuele effecten zijn indrukwekkend: de met de computer geanimeerde beer gaat naadloos op in het echte Londen.

Colin Firth

Paddington-regisseur Paul King had eerst Colin Firth op het oog om de stem van Paddington te vertolken. Firth was zelfs al een aantal keer op de set geweest om zijn collega-acteurs te leren kennen en hen te helpen in hun interactie met de beer.

Uiteindelijk kwamen regisseur en acteur samen tot de conclusie dat Firths stem niet de juiste was voor het jonge beertje:

"Het werd langzaam maar zeker duidelijk dat Paddington niet de stem van een aantrekkelijke, wat oudere man moet hebben. Zeker niet als die man de mooiste stem ter wereld heeft," zei King daarover.

Ben Wishaw nam de rol van Paddington van Colin Firth over.

Meer over