Pain & Gain

Mark Wahlberg heeft meer spieren dan hersens

RTL 7 - zondag 13 december om 20:00

© https://epg.p7s1digital.de
In de actiekomedie Pain & Gain willen spierbundels Mark Wahlberg, Dwayne Johnson en Anthony Mackie snel geld verdienen. Tussen alle adrenaline en testosteron door maakt Yolanthe Cabau haar Hollywooddebuut.

Miami, jaren 90. Paul (Dwayne Johnson), Daniel (Mark Wahlberg) en Adrian (Anthony Mackie) zijn drie eenvoudige bodybuilders die ervan dromen om snel rijk te worden. Geïnspireerd door de films die ze gezien hebben, kiezen ze het pad van de misdaad.

Pain & Gain

Puntje: het drietal heeft meer spieren dan hersens. Ze hebben dus geen flauw idee waar ze mee bezig zijn als ze besluiten een rijke zakenman te ontvoeren en af te persen. 

Even lijkt de Amerikaanse droom uit te komen voor Daniel, Mark en Adrian, maar door hun onervarenheid loopt de boel al snel compleet uit de hand. Tussen alle adrenaline, testosteron en kogels door heeft een bekend Nederlands gezicht een klein rolletje in Pain & Gain. 

Yolanthe Cabau maakt haar Hollywooddebuut als Analee Calvera. Yolanthe zit maar in twee scènes, dus bij de les blijven is geboden.

Michael Bay

Regisseur Michael Bay werd beroemd met actieknallers als ArmageddonBad Boys en de Transformers-films. Volgens Bay wilde hij met Pain & Gain een 'kleinere' film maken.

Dat is deels gelukt, maar de regisseur kon het toch niet laten een paar stevige actiescènes in de film te stoppen.

Inspiratie voor zijn criminele bodybuilders haalde Michael Bay uit de werkelijkheid. Een aantal bodybuilders van de Sun Gym in Miami hield zich in de jaren 90 echt bezig met ontvoering, afpersing en moord.

Meer over