Pan

Hugh Jackman is een bijzondere piraat in Pan

NET 5 - zaterdag 11 mei om 21:54

© Disney
Ook ruim honderd jaar na zijn ‘geboorte’ spreekt het personage Peter Pan nog volop tot de verbeelding. De fantasyfilm Pan vliegt zijn verhaal uit een andere hoek aan.

In Finding Neverland is te zien hoe de Schotse schrijver J.M. Barrie het personage Peter Pan bedacht. Het jongetje dat altijd een jongetje blijft maakte zijn debuut in 1911 in het boek Peter and Wendy.

Pan

Ruim honderd jaar later blijft het eeuwig jonge joch, dat ook nog eens kan vliegen, een bron van inspiratie. De film Pan laat zien hoe Peter van een doodgewoon jongetje Peter Pan werd.

Het verhaal begint in de Tweede Wereldoorlog. De twaalfjarige Peter (Levi Miller) woont in een weeshuis.

Op een nacht verschijnt daar een vliegend piratenschip. De luchtrovers aan boord van dat schip nemen Peter mee.

Hun bestemming: Nooitgedachtland. Daar heerst de gemene piraat kapitein Zwartbaard (Hugh Jackman).

Hij is niet blij met Peters komst: volgens een profetie zal een jongetje een einde maken aan zijn heerschappij over Nooitgedachtland.

Lukt het Peter Pan om uit handen van de gemene Zwartbaard te blijven? En wat is de rol van meneer Haak (Garrett Hedlund) daarin?

Hugh Jackman

Garrett Hedlund vond het een eer om in Pan met Hugh Jackman te werken. Zelfs de training voor de actiescènes was bijzonder: “Hugh is fantastisch. Hij geeft altijd 110 procent.”

Hedlund had de nodige moeite om de zestien jaar oudere Jackman bij te benen:

“Het is niet makkelijk hem bij te houden, maar het is fantastisch om iemand zo hard te zien werken. Het is inspirerend.”

Meer over