Papillon

Charlie Hunnam wil ontsnappen in biografische dramafilm Papillon

RTL 7 - maandag 14 augustus om 20:27

© Jose Haro
Gevangene Henri Charrière probeert in Papillon uit de gevangenis op Duiveleiland te ontsnappen. Een medegevangene helpt hem.

Henri Charrière (Charlie Hunnam) zal de eerste zijn die toegeeft dat hij zich niet altijd aan de wet houdt. Hij verdient zijn brood als kluiskraker, dat zegt op zich al genoeg.

Papillon

Maar een moord plegen? Dat zou hij niet eens kunnen. Toch wordt hij in Papillon – onterecht dus – veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. Henri belandt op het beruchte gevangeniseiland Duivelseiland.

Daar maakt hij kennis met een medegevangene: vervalser Louis Dega (Rami Malek). Ze raken bevriend.  Al snel sluiten ze een deal. Als Charrière hem beschermt tegen de gevaren van en het harde leven in de gevangenis, helpt Dega hem van Duivelseiland te ontsnappen.

Steve McQueen

Klinkt dat verhaal je bekend in de oren? Dat kan kloppen. Papillon is een remake van de gelijknamige filmklassieker uit 1973. In die film speelt Steve McQueen de rol van Henri Charrière, op wiens memoires Papillon is gebaseerd. Dustin Hoffman speelt in de versie uit 1973 de rol van Louis Dega.

Meer over