Paradise drifters

Paradise Drifters: Een roadtrip naar Marseille in de hoop op een beter leven

NPO 3 - zaterdag 8 oktober om 22:01

© Gusto Entertainment
Drie dakloze jongeren met ieder hun eigen sores trekken in Paradise Drifters samen op tijdens een roadtrip naar Zuid-Europa. Hun reis is vol onzekerheden en zelfs gevaar. Maar ze verkiezen dat alles boven het leven dat ze in Nederland hebben achtergelaten.

De drie jonge hoofdpersonen van Paradise drifters kruisen toevallig elkaars pad.

Paradise drifters

Ze hebben op hun leeftijd na niets gemeen, behalve dat Chloe (Tamar van Waning), Lorenzo (Jonas Smulders) en Yousef (Bilal Wahib) er alle drie alleen voor staan en eigenlijk nergens terecht kunnen.

Yousef moet een jeugdzorginstelling verlaten zonder plek om naar toe te gaan. Chloe is ongewenst zwanger van haar stiefvader en verstoten door haar moeder. En Lorenzo gaat drugs smokkelen omdat hij geld nodig heeft.  

Meer uit noodzaak dan uit vrije wil besluiten ze in roadmovie Paradise drifters om samen de reis naar Marseille te maken.

Mees Peijnenburg

In zijn eerste speelfilm schetst regisseur Mees Peijnenburg in losse scènes wat er vanaf dat moment met het drietal gebeurt. Hun wegen scheiden, later komen Lorenzo en Chloe elkaar weer tegen.

Peijnenburg legt weinig uit, laat de kijker vooral veel zelf invullen. Hij toont weinig lichtpuntjes en dat maakt van Paradise drifters een duister en soms erg heftig drama.

Het is vooral te danken aan de sterke hoofdrolspelers en het camerawerk van Jasper Wolf dat dat nooit te zwaar wordt.

Meer over