Met onder meer The Favourite

Paramount Network trakteert weer op vijf geweldige Hollywoodfilms

6 juli 2023 14:54 | kijktips | Door Judith Regeling

© Twentieth Century Fox

Vanaf deze maandag 24 juli kunnen filmliefhebbers zich verheugen op een week vol met de Hollywoodfilms op Paramount Network. Met vandaag: de veelgeprezen film The Favourite uit 2018.

Dit historische drama van regisseur Yorgos Lanthimos zal niemand onberoerd laten.

The Favourite

The Favourite speelt zich af in het begin van de achttiende eeuw en neemt de kijker mee naar het hof van koningin Anne van Groot-Brittannië. Het verhaal draait om de intense rivaliteit tussen de twee hofdames Sarah Churchill (Rachel Weisz) en Abigail Masham (Emma Stone), die strijden om de gunst van de koningin (Olivia Colman). Het is een intrigerend verhaal vol politieke manipulatie, liefdesaffaires en intrige.

Mocht de bovenstaande beschrijving je nog niet genoeg overtuigen, moeten we het toch even hebben over de cast. De altijd geweldige Olivia Colman schittert namelijk als koningin Anne en weet haar complexe personage haast op een meesterlijke wijze tot leven te brengen. Haar vertolking bleef niet onopgemerkt: de actrice uit onder meer The Crown en Broadchurch won hiervoor de Academy Award voor Beste Actrice. 


Hollywoodfilms op Paramount Network

Naast The Favourite trakteert Paramount Network deze week op nog veel meer geweldige Hollywoodfilms. Laat je bijvoorbeeld meeslepen naar het oude Griekenland door naar Clash of the Titans en het vervolg Wrath of the Titans te kijken of ga met Liam Neeson op zoek naar zijn identiteit in Unknown. Aanstaande vrijdag sluit je de week af met Mark Wahlberg in de boekverfilming van Infinite.

De exacte planning ziet er als volgt uit:

  • Maandag 24 juli - 20:30 uur: The Favourite;
  • Dinsdag 25 juli - 20:30 uur: Clash of the Titans;
  • Woensdag 26 juli - 20:30 uur: Wrath of the Titans;
  • Donderdag 27 juli - 20:30 uur: Unknown;
  • Vrijdag 28 juli - 20:30 uur: Infinite.

Al deze films zijn te vinden op Paramount Network. Deze tv-zender is te vinden op Ziggo-kanaal 16 en KPN-kanaal 13.

Meer over