Paranormal Activity

Doodenge momenten en mysterieuze verschijningen in Paranormal Activity

SBS 9 - zondag 26 november om 20:30

© E1 entertainment
Een jong stel hangt in Paranormal Activity camera's op om te kijken wat er 's nachts in hun huis gebeurt. Wat ze zien is doodeng.

Een keer in de zoveel tijd verschijnt er een horrorfilm die onverwacht een hele grote hit wordt. Paranormal Activity is er zo eentje.

Paranormal Activity

Micah en Katie zijn een jong stel. Niet zo lang geleden zijn ze samen gaan wonen. Nu ze een tijdje in hun huis wonen, beginnen ze toch het idee te krijgen dat er iets vreemds aan de hand is. Dat er gekke dingen gebeuren terwijl ze slapen. Omdat ze er de vinger niet op kunnen leggen wat er nou precies aan de hand is, hangt Micah camera's op in het huis. Aan de hand van de beelden kunnen ze zien óf er iets vreemds aan de hand is, en zo ja, wat dan.

Als ze de video's van de eerste nacht terugkijken, zien ze dat er inderdaad iets beweegt als ze slapen. Maar wat is het? En heeft het kwaad in de zin? Je ziet het in de übercreepy griezelfilm Paranormal Activity

Oren Peli

Regisseur Oren Peli hield bij de productie van Paranormal Activity de kosten laag. Onder andere door zijn eigen huis te gebruiken als filmset. Al met al kostte zijn regiedebuut ongeveer vijftienduizend dollar. Paranormal Activity verdiende dat bedrag in no time terug.

Alleen al in het openingsweekend bracht de horrorsensatie bijna twintig miljoen dollar in het laatje. Uiteindelijk stokte de teller op ruim 193 miljoen. Zulk succes kan in horrorfilmland maar een ding betekenen: vervolgen. Die kwamen er ook. Inmiddels staat de teller op zeven films.

Meer over