Patriots Day

Mark Wahlberg jaagt op terroristen

NET 5 - vrijdag 14 mei om 22:45

© Karen Ballard / Photo by Karen Ballard / Independent Films Bv
Op 15 april 2013 ontploffen er tijdens de marathon van Boston twee bommen. Drie mensen komen om het leven. Er vallen honderden gewonden. In deze actiethriller gaat Mark Wahlberg achter de daders aan.

Acteur Mark Wahlberg is geboren en getogen in Boston. In zijn films keert hij regelmatig terug in zijn geboortestad. Zo spelen The Departed en The Fighter zich in de omgeving van Boston af.

Patriots Day

Ook voor Patriots Day gaat Wahlberg naar de stad in Massachusetts. De film speelt zich af in de week rond 15 april 2013, de dag van de aanslagen tijdens de marathon van Boston.

Op die dag laten de broers Dzhokhar en Tamerlan Tsarnaev vlakbij de finish van de marathon twee zelfgebouwde bommen ontploffen. Agent Tommy Saunders (Wahlberg) is op dat moment aan het patrouilleren rond het parcours.

Na de aanslag moeten hij en zijn politiecollega's vol aan de slag. Samen met de FBI openen ze de jacht op de daders. Die klopjacht zou zo'n vier dagen duren.

Mark Wahlberg

Patriots Days is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Regisseur Peter Berg koos ervoor om het verhaal niet precies zo in beeld te brengen als het gebeurd is.

Sommige gebeurtenissen zijn gefictionaliseerd, aangedikt of juist weggelaten. Ook niet alle personages zijn echt.

Wahlbergs agent Tommy Saunders bestaat niet echt. Hij is een combinatie van meerdere Bostonse agenten die na de aanslagen hielpen bij de jacht op de daders.

Eigenlijk zag Mark Wahlberg het helemaal niet zitten om in een film over de aanslagen te spelen. Hij ging overstag toen hij het script las: hij vond dat een acteur uit Boston de hoofdrol moest spelen.

 

 

Meer over