Patriots Day

Mark Wahlberg jaagt op terroristen in Patriots Day

Veronica - woensdag 20 april om 22:50

© Independent Films Bv
Op 15 april 2013 ontploffen er tijdens de marathon van Boston twee bommen. Drie mensen komen om het leven, er vallen honderden gewonden. In de actiethriller Patriots Day gaat Mark Wahlberg achter de daders aan.

Acteur Mark Wahlberg is geboren en getogen in Boston. In zijn films keert hij regelmatig terug in zijn geboortestad. Zo is de omgeving van Boston het decor van The Departed en The Fighter.

Patriots Day

Ook voor Patriots Day gaat Wahlberg naar de stad in Massachusetts. De film speelt zich af in de week rond 15 april 2013, de dag van de aanslagen tijdens de marathon van Boston.

Op die dag laten de broers Dzhokhar en Tamerlan Tsarnaev vlak bij de finish twee zelfgemaakte bommen ontploffen. Agent Tommy Saunders (Wahlberg) is op dat moment aan het patrouilleren rond het parcours.

Na de aanslag moeten zijn collega’s en hij vol aan de slag. Samen met de FBI openen ze de jacht op de daders. Die klopjacht zou zo’n vier dagen duren.

Mark Wahlberg

Patriots Day is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Regisseur Peter Berg koos ervoor om het niet precies zo in beeld te brengen als het gebeurd is.

Sommige gebeurtenissen zijn gefictionaliseerd, aangedikt of juist weggelaten. Ook niet alle personages zijn echt.

Wahlbergs agent Tommy Saunders bestaat bijvoorbeeld niet. Hij is een combinatie van verschillende agenten in Boston die na de aanslagen hielpen bij de jacht op de daders.

Eigenlijk zag Mark Wahlberg het helemaal niet zitten om in een film over de aanslagen te spelen. Hij ging overstag toen hij het script las: hij vond dat een acteur uit Boston de hoofdrol moest spelen.

Meer over