Patser

Ali B als gevaarlijke gangster

NPO 3 - maandag 16 augustus om 20:20

Hij was al rapper, presentator en cabaretier. In Patser maakt Ali B zijn debuut als acteur.

In 2015 breken de jonge Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah door met hun debuutfilm Black, een soort Romeo & Julia, maar dan in de achterbuurten van Brussel. Drie jaar later komt het duo met een opvolger.

Patser

Die opvolger is Patser, een verhaal over vier kruimeldieven die hogerop willen in de Antwerpse onderwereld.

De Italiaans Marokkaanse Adamo (Matteo Simoni) dealt samen met zijn maten Badia, Younes en Volt in softdrugs. Ze hebben een handig trucje gevonden om hun handelswaar bij hun klanten te verkrijgen: ze verstoppen de drugs in de pizza's uit de pizzeria van Badia's vader.

De zaken lopen op zich goed, maar het viertal wil meer. Ze willen veel geld verdienen, in dure auto's rijden. Dat gaat met softdrugs niet lukken.

Ali B

Dat ze in Antwerpen wonen komt dan goed uit: vanwege de lakse controles is de Antwerpse haven geliefd bij drugsdealers en andere criminelen.

Het lukt Adamo en zijn vrienden om een lading cocaïne uit de haven te stelen. Met die lading kunnen ze hun droom waarmaken.

Als ze alles verkopen, kunnen ze leven als echte Patsers. Waar het kwartet even geen rekening mee had gehouden: de oorspronkelijk eigenaars van de drugs willen hun handelswaar graag terug.

Badia, Younes, Volt en Adamo krijgen een paar Nederlandse gangsters achter zich aan. En Orlando (Werner Kolf) en Hassan (Ali B) zijn geen kleine jongens.

 

 

 

Meer over