Paul Blart: Mall Cop

Kevin James crosst rond op zijn segway

Com. Centr. - vrijdag 3 december om 20:30

© Turner
Helden heb je in alle soorten en maten. Kijk maar naar Paul Blart: hij is sullig, te dik en hij heeft een foute snor. En hij rijdt op zijn segway rondjes in het winkelcentrum waar hij als bewaker werkt.

Alleenstaande vader Paul Blart werkt als beveiligingsmedewerker in een groot winkelcentrum in New Jersey. Samen met zijn moeder doet hij zijn stinkende best om zijn tienerdochter op te voeden.

Paul Blart: Mall Cop

Paul (Kevin James) droomt nog altijd van een carrière als echte agent. Hij wordt alleen keer op keer afgewezen voor de opleiding. Bij de lichamelijke tests valt hij steeds flauw omdat zijn bloedsuikerspiegel te laag wordt.

Dus blijft hij in Paul Blart: Mall Cop braaf patrouilleren in het winkelcentrum. Op zijn segway. Hij beheerst dat elektrische karretje zo goed, dat hij zelfs achteruit kan rijden zonder om te kijken.

Zijn skills komen Paul goed van pas als een bende criminelen het winkelcentrum overneemt. Paul is als enige nog binnen.

Hij is dus de laatste hoop. Lukt het hem om het winkelcentrum, zijn dochter Maya (Raini Rodriguez) en de mooie verkoopster Amy (Jayma Mays) te redden?

Adam Sandler

Paul Blart: Mall Cop is een productie van Adam Sandlers productiemaatschappij Happy Madison. Kevin James en de beroemde komiek zijn goede vrienden van elkaar.

In de meeste Happy Madison-films speelt Sandler een klein rolletje, maar niet in Paul Blart: Mall Cop.

Dat mocht pret niet drukken: het is de succesvolste Happy Madison-productie zonder Sandler. En de enige in dat rijtje die meer dan honderd miljoen dollar in het laatje bracht. De teller staat ondertussen op een dikke 200 miljoen.

Meer over