Verborgen verleden

Paul Haenen zoekt antwoorden

NPO 2 - donderdag 9 juli om 19:45

© NTR / NTR
Paul Haenen duikt in het verleden van zijn familie om antwoord te krijgen op prangende vragen. Zo wil hij bijvoorbeeld weten hoe het kan dat zijn moeder straatvrees had en is hij benieuwd naar de voorouders van zijn vader.

De moeder van Paul Haenen heeft in haar leven een trauma opgelopen. Ze had straatvrees waardoor ze moeizaam functioneerde en niet altijd de moeder kon zijn die Paul zich misschien gewenst had. In Verborgen verleden gaat de acteur en televisiemaker, bekend van personages Margreet Dolman en Dominee Gremdaat, op zoek naar de oorzaak van het trauma van zijn moeder.

Zus pikt vriend van moeder Haenen

Kwam het trauma van zijn moeder doordat haar zuster er met haar grote liefde vandoor ging? Of was ze tijdens de Tweede Wereldoorlog betrokken bij gebeurtenissen die haar heftig hebben geschokt? Haenen krijgt na flink wat speurwerk antwoord op zijn vraag. Hierna zoekt hij zijn voorouders aan zijn vaders kant. Daarvoor moet hij onder meer naar Amsterdam en Maastricht, maar uiteindelijk de grens over: naar een enorm kasteel.

Meer over