Vanwege overlijden

Omroep MAX herhaalt de openhartige documentaire Paul van Vliet 80 Jaar: Er Is Nog Zoveel Niet Gezegd

NPO 1 - zondag 30 april om 11:04

© Roy Beusker
Afgelopen woensdag overleed cabaretier Paul van Vliet op 87-jarige leeftijd in zijn woonplaats Den Haag. Daarom herhaalt Omroep MAX vandaag de openhartige documentaire Paul van Vliet 80 Jaar: Er Is Nog Zoveel Niet Gezegd uit 2015.

In 2015 mocht cabaretier Paul van Vliet maar liefst 80 jaar uitblazen. Normaal krijgen mensen dan een fysiek cadeautje of worden ze getrakteerd op een uitje ergens naartoe, maar de stiefdochter van Paul van Vliet - Laurien Hugas - besloot anders. Zij zag dit jubileumjaar juist als het ideale moment om hem te volgen voor een openhartig filmisch portret.

Paul van Vliet 80 Jaar: Er Is Nog Zoveel Niet Gezegd

De documentaire Paul van Vliet 80 Jaar: Er Is Nog Zoveel Niet Gezegd is daarvan het resultaat. Het geheel vertelt het verhaal van een creatieve, vitale en energieke man van 80 jaar die haast heeft. En dat is wel gebleken. Tot zijn dood was Paul van Vliet nog druk aan het werk: zowel voor zijn ambassadeurschap voor UNICEF als voor zijn werk in het theater. In 2020 trad hij voor het laatst op met zijn voorstelling, Paul van Vliet en Noordpool Orkest.

Op 26 april 2023 kwam naar buiten dat de cabaretier op 87-jarige leeftijd en na een kort ziekbed is overleden. Het statement van zijn familie lees je hier.

Meer over