Witteman 75: Vakgenoten over zijn werk

NPO 2 viert Paul Wittemans 75ste verjaardag met tv-uitzending

NPO 2 - dinsdag 12 oktober om 20:30

© BNNVARA
Paul Witteman wordt deze week 75 jaar en zijn werkgever BNNVARA laat dit niet onopgemerkt voorbijgaan. Vakgenoten als Jeroen Pauw, Sonja Barend en Marcel van Dam bespreken in Witteman 75: Vakgenoten over zijn werk zijn carrière en zetten hem in het zonnetje.

Met Paul Witteman viert een van de grote interviewers van de Nederlandse tv deze week zijn 75e verjaardag. Zijn werkgever BNNVARA laat die feestelijke gebeurtenis niet onopgemerkt voorbijgaan. Tv-persoonlijkheden als Sonja Barend, Jeroen Pauw, Rutger Castricum en Marcel van Dam nemen in een special de tijd om de presentator in het zonnetje te zetten.

Paul & Witteman

Witteman begon bij de radio en werd pas na zijn veertigste ook een bepalend tv-interviewer. Daarna volgden de prominente presentatieklussen elkaar in hoog tempo op, met onder meer het debatprogramma Het lagerhuis, de actualiteitenrubriek Nova en de latenighttalkshow Pauw & Witteman. Nog altijd is Witteman op de zondagse vooravond op tv te zien, in het klassiekemuziekprogramma Podium Witteman.

Meer over