Witteman 75: Vakgenoten over zijn werk

Vakgenoten zetten Paul Witteman in het zonnetje

NPO 2 - maandag 13 juni om 20:27

© BNNVARA
Paul Witteman werd vorig jaar 75 en zijn werkgever BNNVARA liet dat niet onopgemerkt voorbijgaan. Vakgenoten zoals Jeroen Pauw, Sonja Barend en Marcel van Dam bespreken zijn werk en zetten hem in het zonnetje in de herhaling van Witteman 75: Vakgenoten over Zijn Werk.

Op zijn 75e heeft Paul Witteman zijn strepen ruimschoots verdiend. Wat hij precies betekent voor de televisie en de journalistiek, vertellen tv-persoonlijkheden zoals Sonja Barend, Jeroen Pauw, Rutger Castricum en Marcel van Dam in Witteman 75: Vakgenoten over Zijn Werk.

Paul Witteman

De journalist begon in 1975 bij de radio en werd pas na zijn veertigste ook een bepalend tv-interviewer. Daarna volgden de presentatieklussen elkaar in hoog tempo op, met onder meer het debatprogramma Het Lagerhuis, de actualiteitenrubriek Nova, de latenighttalkshow Pauw & Witteman en het vorige maand gestopte klassiekemuziekprogramma Podium Witteman. Voor al zijn verdiensten ontvangt de presentator dit jaar de Ere Zilveren Nipkowschijf, een van de belangrijkste tv-prijzen van Nederland.

Meer over