Pauw komt binnen

Pauw trekt het land in

NPO 1 - zondag 8 november om 22:20

© Annemieke van der Togt/VARA
Jeroen Pauw zit voor zijn nieuwe programma niet meer in een Amsterdamse studio; hij interviewt mensen op locatie. Hij begint in Nijmegen, in het Radboudumc spreekt hij onder anderen met medisch personeel en patiënten.

In zijn laatste Pauw kondigde Jeroen Pauw het al aan: hij was nog lang niet uitgepraat, maar hij was het wel zat om elke avond gebonden te zijn aan de studio. “Ik begon mij meer en meer mijn moeder te wanen, die altijd thuis met een kop thee zat te wachten. Ik zit altijd maar in de studio met een kop thee, terwijl buiten de verhalen worden gemaakt”, zei hij destijds in de Telegraaf.

Radboudumc

De talkshowhost gaat daarom voor zijn nieuwe programma Pauw komt binnen het land in. Hij begint in het Radboudumc in Nijmegen, waar hij onder meer de ic, de speciale covid-19-afdeling en een teststraat bezoekt. Hij spreekt met artsen en verpleegkundigen, en laat zien hoe corona hun werk verandert. Verder ontmoet hij in het ziekenhuis patiënten en hun familieleden.

Uden

De komende weken staan er ook nog afleveringen in onder meer een kliniek en een verzorgingshuis gepland, plekken waarvan de bewoners ook niet naar een studio kunnen of willen komen. Eerder dit jaar maakte Pauw ook al een aflevering op locatie. Als zondagse Op1-invaller ging hij samen met collega Fidan Ekiz naar de Kruisherenkapel in Uden. De Noord-Brabantse plaats was een van de grootste coronabrandhaarden van het land. Jeroen en Fidan praatten er met de burgemeester, de ziekenhuisdirecteur en de pastoor, maar ook met andere inwoners van het plaatsje, die een ontroerend verhaal te vertellen hadden.

Meer over