Paycheck

Ben Affleck slaat op de vlucht met een paperclip in Paycheck

Paramount - zaterdag 4 mei om 20:02

© Canal+
Na een supergeheime klus heeft computerexpert Michael Jennings in Paycheck zijn geheugen laten wissen. Lastig, want hoe vindt hij nu uit waarom hij niet betaald heeft gekregen?

De briljante computerexpert Michael Jennings (Ben Affleck) puzzelt er driftig op los in Paycheck. Hij heeft maar liefst drie jaar aan een geheim project gewerkt voor een groot bedrijf. 

Paycheck

Om te zorgen dat hij al die geheime informatie niet per ongeluk kan lekken, laat Michael na afloop van die klus zijn geheugen wissen. Wat je niet weet, kun je immers ook niet aan anderen vertellen. Het enige wat Michael nog weet: hij kan een Paycheck van maar liefst negentig miljoen dollar verwachten. Maar dat geld komt er nooit.

In plaats van dat astronomische bedrag krijgt hij een envelop met op het eerste gezicht nutteloze troep. Een paperclip, een zonnebril en een metrokaartje; een karige beloning voor drie jaar lang hard werken. En wat nog veel gekker is: Michael ontdekt dat hij de envelop naar zichzelf heeft opgestuurd. Maar waarom?

Terwijl hij dat probeert uit te vogelen krijgt hij de FBI én mensen van zijn voormalige opdrachtgever achter zich aan. En dan komen die paperclip, die zonnebril en dat metrokaartje ineens heel goed van pas.

Ben Affleck

Voordat Ben Affleck de rol van Michael kreeg, was zijn goede vriend Matt Damon ook in beeld voor de hoofdrol in Paycheck. Hij bedankt voor de eer. Damon vond dat de rol te veel deed denken aan die van Jason Bourne in The Bourne Identity.

Meer over