Peaky blinders

Vijfde seizoen van de hitserie Peaky Blinders te zien bij BBC First

BBC First - zaterdag 13 augustus om 21:30

© BBC First
Ben je fan van Peaky Blinders? Dan is er goed nieuws! Vanaf zaterdag 13 augustus wordt het vijfde seizoen van de populaire Britse dramaserie uitgezonden bij BBC First.

Peaky Blinders gaat over een bende uit Birmingham die allerlei duistere activiteiten uitvoert in de stad kort na de Eerste Wereldoorlog. De beruchte misdaadbaas Tommy Shelby (Cillian Murphy) heeft de leiding over deze criminele familie en wil niets liever dan zoveel mogelijk macht hebben.

Politiek succes

In het vijfde seizoen lijkt het Tommy voor de wind te gaan. De misdaadbaas behaalt het ene na het andere succes in zijn politieke carrière. Zodra de beurs van Wall Street crasht ontstaan er echter problemen: zijn criminele familie verliest een hoop geld en is daar allesbehalve blij mee.

Mentale crisis

Tommy's fijne plek in het parlement heeft ook een keerzijde: zijn gezag in de misdaadbende wordt steeds minder en hij dreigt de macht daar te verliezen. Ondertussen worstelt hij enorm met zichzelf en belandt zelfs in een mentale crisis.

De grote rivaal

Als de misdaadbaas het ook nog eens aan de stok krijgt met zijn politieke rivaal Oswald Mosley (Sam Claflin) zijn de rapen helemaal gaar. Tommy gaat de strijd om de macht maar wat graag aan en schuwt geen enkel middel om Mosley neer te halen.

Peaky Blinders is vanaf 13 augustus 2022 elke zaterdag om 21:30 uur te zien bij BBC First

Meer over