Pearl Harbor

Liefdesdriehoek in oorlogstijd

NET 5 - maandag 20 juli om 20:30

© http://www.tvp.pl/fotopat/serwis/
Tijdens de Tweede Wereldoorlog verliezen twee bevriende piloten Rafe en Danny elkaar uit het oog. Later komen ze elkaar weer tegen en raken ze verwikkeld in een ingewikkelde liefdesdriehoek. 

Piloten Rafe en Danny zijn niet alleen collega's, ze zijn ook vrienden. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, verliezen ze elkaar uit het oog.

Pearl Harbor

Rafe (Ben Affleck) gaat in Europa tegen de nazi's vechten. Zijn vriend Danny (Josh Hartnett) komt op de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor terecht.

Daar werkt ook verpleegster Evelyn (Kate Beckinsale), de geliefde van Rafe. In 1941 krijgen Evelyn en Danny het bericht dat Rafe is gesneuveld.

Ze zoeken steun bij elkaar, maar vinden in elkaars armen veel meer dan dat. Niet veel later blijk dat Rafe toch nog leeft; hij komt zelfs naar Pearl Harbor toe.

Veel tijd om hun liefdesdriehoek een beetje te ontwarren krijgt het drietal niet. Op 7 december 1941 valt het Japanse leger Pearl Harbor aan.

Michael Bay

Regisseur Michael Bay staat vooral bekend om zijn grote actiefilms. Zo maakte hij Bad BoysArmageddon en alle vijf de Transformers-films.

Pearl Harbor lijkt voor Bays doen een wat ingetogen film. Het eerste deel draait vooral om de liefdesdriehoek tussen Rafe, Evelyn en Danny.

Als de Japanse aanval op Pearl Harbor begint, trekt Bay alle registers weer open. Ruim een half uur lang bombardeert de regisseur je met indrukwekkende special effects en spectaculaire actie.

Meer over