Strijd der allesweters

9 september 2020 11:45 | kijktips | Door Jef Willemsen

© Peter den Boef
De zes beste kandidaten van het afgelopen seizoen spelen tegen elkaar in deze finaleweek van de kennisquiz. Ze staan tegenover elkaar en moeten een vraag juist beantwoorden om de beurt te krijgen. De finale is donderdag.

Een primeur in Per seconde wijzer: de eerste uitzendweek van de kennisquiz is een clash der knappe koppen van het vorige seizoen. Erik Dijkstra ontvangt de komende dagen de zes beste spelers van de periode najaar 2019 - voorjaar 2020. Die spelen nu eens niet alleen tegen de klok, maar vooral tegen elkaar. Tijdens de eerste drie dagen kunnen de zes deelnemers zich plaatsen voor de grote finale, die donderdag op het programma staat.

Drukknop

Het format is voor deze gelegenheid wel aangepast: de deelnemers staan tegenover elkaar, maken gebruik van een drukknop en moeten een vraag juist beantwoorden om aan de beurt te kome. Ook krijgen ze niet alleen vragen uit hun eigen categorie, maar ook uit de andere. Dijkstra verheugt zich op deze bijzondere reeks. "Dit wordt een razend spannende finalestrijd!"

Meer over