Percy Jackson: Sea of Monsters

Percy Jackson en zijn vrienden op zoek naar het Gulden Vlies

NET 5 - vrijdag 17 juni om 22:50

© ftp://193.138.67.49
Percy en zijn vrienden zijn op zoek naar het Gulden Vlies. Ze moeten het vinden voor het einde van de zomer, anders zal kamp Halfbloed vernietigd worden.

In dit vervolg op Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief is Percy inmiddels wel gewend aan het feit dat hij de zoon van een Griekse god is. Samen met zijn vrienden stort hij zich in een nieuw avontuur.

Percy Jackson: Sea of Monsters

In Percy Jackson: Sea of Monsters is het voortbestaan van kamp Halfbloed, het kamp van Percy (Logan Lerman) en zijn halfgodvrienden, in gevaar.

Om Halfbloed te redden moeten ze het Gulden Vlies vinden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan: het Gulden Vlies bevindt zich op Circeland, een eiland in de Zee van Monsters. 

Klinkt al niet al te gezellig natuurlijk. Als klap op de vuurpijl moeten Percy en zijn vrienden op Circeland ook nog de bewaking zien te omzeilen: de cycloop Polyphemos houdt er zijn ene oog in het zeil.

Bovendien zijn ze niet de enigen die het Gulden Vlies zoeken.

Logan Lerman

Percy Jackson: Sea of Monsters is een verfilming van het tweede boek uit de vijfdelige Percy Jackson-serie van Rick Riordan. Of er ook een verfilming komt van de andere delen is onduidelijk.

In 2015 zei hoofdrolspeler Logan Lerman in een interview dat hij de Percy Jackson-films heel leuk vond om te maken, maar dat hij geen idee had of er nog een derde deel zou komen.

De rechten voor de serie zijn sinds maart 2019 in handen van Disney. Het is nog niet duidelijk wat Disney met Percy Jackson van plan is, maar het lijkt erop dat er een serie over de halfgod in de maak is.

Meer over