Journaal: Persconferentie coronacrisis

Mark Rutte en Hugo de Jonge geven opnieuw persconferentie

NPO 1 - vrijdag 13 augustus om 19:00

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge geven vanavond weer een persconferentie over de coronamaatregelen. De kans dat er op deze 13 augustus extra maatregelen komen lijkt onwaarschijnlijk, maar wat vertellen ze dan wel?

Na een korte zomerbreak keren Mark Rutte en Hugo de Jonge vanavond terug in een persconferentie. Het wordt geen persco met al teveel nieuwe maatregelen. Wel wil Rutte ons inzicht geven. "We hopen vrijdag zoveel mogelijk duidelijkheid te geven over de komende weken. Maar het virus is onvoorspelbaar", zo vertelde hij aan de NOS. 

Belang van coronatests

Naast eventuele versoepelingen voor de horeca en evenementen, inclusief de inzet voor Testen voor Toegang, zal de focus vooral liggen op het belang van vaccineren en testen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maakte eerder deze week bekend dat iedereen de komende weken een brief op zijn mat krijgt. Daarmee kunnen huishoudens twee gratis zelftests bestellen. Dit doet het demissionair kabinet om de besmettingspiek na de zomervakantie te voorkomen. 

De persconferentie is vanavond om 19.00 uur te zien op NPO1, online en via nos.nl.

 

Meer over