NOS Journaal: Persconferentie coronacrisis

Extra persconferentie Rutte over coronacrisis

NPO 1 - donderdag 6 augustus om 19:00

© Arenda Oomen/Rijksoverheid
Premier Rutte en minister De Jonge geven vanavond opnieuw een persconferentie over het coronavirus. Mogelijk kondigen zij hierbij nieuwe maatregelen aan.

Ruim een maand na de voorlopig laatste persconferentie over het coronavirus in Nederland op 24 juni, spreken premier Rutte en minister van Volksgezondheid De Jonge vanavond opnieuw het land toe. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst zullen zij de 'algemene situatie duiden, inzoomen op de situatie in bepaalde regio's en zo nodig aanvullende ondersteunende maatregelen aankondigen.'

Mondkapjesplicht

Sinds een aantal weken loopt het aantal coronabesmettingen in Nederland weer op, vooral in bepaalde regio's in Rotterdam en Amsterdam. Op sommige plekken geldt daar inmiddels een mondkapjesplicht. Mogelijk wordt die mondkapjesplicht nu uitgebreid naar meer gebieden.

Coronabesmettingen

Op 12 augustus zou de kamer bijeenkomen voor een debat over het aantal coronabesmettingen, maar de persconfeentie is nu al ruim daarvoor. Mogelijk omdat er niet langer gewacht kan worden met ingrijpen op bepaalde plaatsen.

Uitzending

De persconferentie is vanavond vanaf 19:00 uur te volgen zijn op NPO 1 en ook via andere tv-zenders, radiostations en internet.

Meer over